Inspirerende personen (uit de ontwerpwereld)

Dick Bruna

Geestelijk vader van o.a. Nijntje. Een (grafisch) vormgever/illustrator die alles weet terug te brengen tot de kern en er desondanks in slaagt zijn tekeningen een 'ziel' te geven.

Joost Swarte

Geschoold als Industrieel Vormgever. Alleskunner: -strips, grafische vormgeving, typografie, architectuur. Klare lijn met veel aandacht voor detail.

James Dyson

Ontwerper? Uitvinder? Entrepreneur? In ieder geval is Dyson iemand die erg innovatieve producten op de markt weet te brengen die een functionele esthetiek bezitten.

Jonathan Ive

Hoofd van de ontwerpafdeling van Apple. Apple is een onderneming die 'design-driven' is. Mede hieraan heeft Apple haar succes te danken. Gebruiksvriendelijkheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Neem nou de I-pod; technologisch zeer complex, maar een helder en intuitief te bedienen product.

Philippe Starck

Wellicht de meest bekende productontwerper aller tijden. Schitterend minimalisme. Zijn doel: esthetische (design-)producten bereikbaar maken voor het grote publiek.

Teun Hocks

Fotografie en schilderkunst gecombineerd tot surrealistische en vaak humoristische situaties.

Santiago Calatrava

Spaanse architect die met constructieve materialen een elegante en schijnbaar lichte vorm weet te realiseren. Ruimtelijke poezie.

M.C. Escher

Inmiddels een klassieker. Ingenieuze wiskundigheden en onmogelijke werelden.